Hääpuvun pelastusoperaatio

Viimepäivät ovat olleet itkuisia. Instagramiani seuranneet tietävätkin jo mistä on kyse. Muutama päivä sitten huomasin ihanan ajat sitten neulomani hääpuvun miehustan hapertuneen. Johtuiko asunnossamme vallinneesta turkiskuoriaisongelmasta, neuleen löysyydestä tai mistä hyvänsä, en pitänyt ajatuksesta että neuleen läpi vilkkuisi ihan niin paljon paljasta pintaa. Löysyydestä johtuen reikiä oli runsaasti ja puku oli osin menettänyt muotonsa.


Ei ole mitään kamalampaa kuin ottaa alle puoli vuotta ennen häitä sakset käteen ja nirskuttaa menemään. Leikkaamisen jälkeisenä yönä en kyennyt nukkumaan. Vain itkin ja yritin poimia silmukoita uutta neuletta varten. Minulla ei myöskään ole vanhaa lankaa enää, joten valkoisen värisävy hieman muuttuu vyötäröllä. Värjäyserien välinen ero on kuitenkin niin pieni, että vain minua se todellisuudessa todennäköisesti haittaa.

Olen ollut tavattoman kiitollinen kaikesta saamastani tuesta. Eräskin ystävä heti otti yhteyttä, mikäli tarvitsisin hääpukua niin voisin saada hänen pukunsa. Parikin käsityöystävää on lähestynyt minua myös tarjoten apua korjaustöihin. Kiitos ♥️

Budjettiahan omalle puvulleni ei oikeastaan ole, koska olin päättänyt astella alttarille itse tekemässäni. Siksi uuden puvun ostaminen ei ole vaihtoehto. Mahdolliset korjaustarpeet joita omista kaapeista ei löydy onkin siis nipistettävä päivittäisistä menoista. Päällimmäinen tavoitteeni on saada puku korjatuksi käyttäen jo olemassa olevia tarpeita.

Toisaalta tämä katastrofi on myös siunaus. Minusta on ihanaa myös neuloa miehusta nyt kun häät ovat tiedossa. Puvunhan neuloin ajat ennen kuin edes tunsin Timoa, joten pukua neuloessani silloin on ollut mielessä monet muut ihastukset. Nyt on ilo saattaa puku uudelleen valmiiksi ajatellen tulevaa aviomiestäni.

En uskaltanut julkaista tätä tekstiä ennen kuin voin kertoa hyviä uutisia. Hyvät uutiset on, että olen jo kertaalleen neulonut miehustan valmiiksi purkamisoperaation jälkeen. En ollut kuitenkaan tyytyväinen lopputulokseen sillä neule oli liian tiukka eikä asettunut kauniisti. Todennäköisesti purkaan sen siis ainakin johonkin saakka neuloakseni hieman tilavamman version (vähemmän kavennuksia, enemmän lisäyksiä).

Eivätkä neuleprojektit lopu tähän. Jotakin on luvassa sulhasen pukeutumiseen ja huppuviitan itselleni sain jo valmiiksi. Mutta niistä projekteista lisää seuraavalla kerralla.

♡R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Häidemme juomista – support your local

Häämarssihuolesi kaikki heitä

Villasukissa vihille