Häidemme juomista – support your local

Nykytilanne antaa monille aikaa pohtia omia hääsuunnitelmiaan uudelleen. Olin itse siinä käsityksessä, että monet hakevat juomat häihin (ja myös moniin muihin juhliin) Virosta. Nykyisessä tilanteessa tämä ei ole mahdollista matkustuskiellon vuoksi. Teimme alkumaljaa varten itse hunajasimaa. Reseptinä käytimme Suomen Mehiläishoitajan Liiton sivuilta löytyvää reseptiä.


Hunajasima

4 l vettä
450 g hunajaa
2 sitruunaa
ripaus hiivaa




Sima saikin paljon kehuja, mutta niin saivat myös muut juomat. Heti alkuun on myös todettava, ettei kyseessä ole kaupallinen yhteistyö. Nykytilanteessa haluan itse suositella pienpanimoita juhlajuomien valmistajana, sillä kyseisellä alalla koronakriisi ja ravintoloiden sulku on syönyt asiakkaita. 



Meidän häissämme tarjolla olikin paikallisen pienpanimon Panimo Honkavuoren juomia. Juomavalikoimaan valikoitui sekava seurakunta erilaisia oluita sekä panimon Työ-siideri. Alun perin pohdimme jotakin tiettyä olutta, jota olisi ollut tarjolla kaikille, mutta halusimme mielummin tarjota mahdollisuuden maistella erilaisia oluita. Lisäksi värikkäät erilaiset etiketit näyttivät hauskoilta juhlavieraidemme käsissä. Paras kirsikka tämän kakun päällä kumminkin oli se, että tämä oman pitäjän olut on hiilineutraalia.

Sitten vielä vinkkinä tulevia juhlia suunnitteleville. Pääsinpä eilen maistamaan Panimo Honkavuoren uutuutta Grand Cru Carelian Barleywine. Tuttavallisemmin kutsuisin tätä olutkuohariksi. Vaikken yhäkään koe olevani olutihminen totesin, että jos tätä olisi ollut jo talvella tarjolla, olisimme valinneet tämän alkumaljaksi. Maistuu se kesäjuomana aurinkovarjon allakin. 

♡ Rouva Villanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Häämarssihuolesi kaikki heitä

Kiitollinen kaikesta