Talvihäät – uhka vai mahdollisuus

Niin kauan kuin muistan, olen haaveillut talvihäistä. Omani ovatkin jo parin kalenteriaukeaman päässä. Aivan kuten kaikkien valintojen kohdalla on myös tässä ajankohdassa plussia ja miinuksia, joita hieman ruodin.


1. Sää

Alunperin olin siinä kuvitelmassa, että talvisää on aina hyvä. Oli se sitten pilvinen, sateinen tai paisteinen niin kaikki näistä on yhtälailla hyviä vaihtoehtoja. Lumi kun tulisi taivaasta kauniin filmaattisena lumisateena. Kesällä kun sade on auttamattomasti vettä ja häät voi pilata myös tulikuuma hellekeli.

Vaan eipä se näytä tässä ilmastonmuutoksen tarjoamassa talvessa olevan yksinkertaista. Olin luottanut, että kyllä se talvi tulee tänne Joensuuhun ajoissa. Nyt eletään kuitenkin jo tammikuun puolta väliä ja vesikelit ovat jo kohta sulattaneet viimeisetkin lumet. Onneksi foreca sekä ilmatieteenlaitos ovat nyt hieman lupailleet jo pakastuvaa tammikuun loppua kohti mentäessä. Eli ehkä saammekin jäälyhdyt sun muut tehtyä.



2. Riskit

Tammikuun alkupuolella kerkesin jo kahdesti liukastumaan pahasti. Sulhaseni ei uskaltaisi laskea minua ulos lainkaan. Kaaso puolestaan ehdotti hääbudjetista nastakenkien hankintaa morsiamen turvaamiseksi. En haluaisi murtaa lonkkaa tai mitään muutakaan ennen häitä, mutta pääkallokelit sen kun jatkuivat. Nyt tosin alkaa olla jo sulat tiet, mutta liukkaus silti välillä yllättää.

Kaikki ihanat talviurheilulajit olen myös vetänyt minimiin. Vaikka tekisi ihan kamalasti mieli mennä luistelemaan niin lienee parempi nyt vain pitäytyä turvallisemmissa lajeissa. Ehkä pitäisi jääkiekkomaalivahdin varusteet pukea päälle kun ylipäätään lähtee ulos ja vielä teipata untuvatyyny perseeseen.

Kun luonto yrittää tappaa sinut


3. Joulu

Todella monen somistusidean kohdalla olen joutunut miettimään, että tuleeko siitä liian jouluiset tunnelmat. Toisaalta myöskään monet häämedioiden markkinoimat stereotyppiset kesähäät eivät sovi omasta mielestäni talviseen maisemaan. Sulhaseni lempiväri on punainen. Tuo väri on nyt kuitenkin laitettu pannaan ja valittu väriteemaan talvista valkeaa, sinistä, harmaata ja hopeaa.

Samaan aikaan kuitenkin monet jou... siis kausivalot tuovat kivaa tunnelmaa ja niitä myös löytää näin joulun jälkeisistä alennusmyynneistä todella edullisesti. Samaan aikaan on kuitenkin haastavaa löytää kultaista keskitietä siltä osalta, että milloin juhla muuttuisi liian jouluiseksi. Onneksi kumminkin ollaan molemmat todella jouluihmisiä, joten ei ne joulufiiliksetkään häissä mikään hutilyönti ole.

Joulukuusihan tuossa nurkassa vielä seisoo antamassa iloa tähän uudestaan niin kovin syksyiseen, lumettomaan, pimeään ja ankeaan säähän. Meillähän siis kuusi laitetaan siinä vaiheessa, kun on niin pimeää, ettei sitä jaksa ja kuusi lähtee pois, kun tuntuu, ettei sen lohdutusta enää tarvita. Tänä vuonna tähän jälkimmäiseen taitaa mennä vielä pitkään, jos nämä vesikelit vielä pitkään jatkuvat.

4. Ajankohdan kyseenalaistus

Juuri stereotypiaksi Suomessa muodostuneiden kesähäiden vuoksi olemme kohdanneet myös paljon ihmettelyä ajankohdan suhteen. Siihen kaiketi päivämäärää valitsevien morsioiden ja sulhasten tulisi varautua aina valitessaan jotakin touko-elokuun ulkopuolelta.


MUTTA! Oli miten oli. Mimmoiset säät sitten ikinä tulevatkaan helmikuun alkuun niin naimisiin mennään. Ei se ole onneksi säästä kiinni.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Häidemme juomista – support your local

Häämarssihuolesi kaikki heitä

Kiitollinen kaikesta