Kirkossa kuulutettu – kohta mennään

Sunnuntaina kävimme messussa kotiseurakunnassamme. Se olikin ensimmäinen kerta, kun kävimme messussa vihkikirkossamme. Tällä kertaa syynä kuitenkin oli se, että halusimme itse olla paikalla, kun esirukouksessa rukoillaan tulevan avioliittomme puolesta.

Vaikka aamulla kovasti väsyttikin, niin kyllä kannatti lähteä käymään kirkossa. Onhan kuulutuksetkin, samoin kuten häät, vain kerran elämässä koettava asia, joten aamu-unet saivat sunnuntaina jäädä.

Itse herkkänä ihmisenä liikutuin jo pelkästään kirkossa käymisestä sillä ajattelinhan minä sitä kuinka parin viikon päästä on aika astella samaisessa kirkossa alttarille. Ennen kaikkea tuntui kuitenkin hyvältä viimein kuulla oma nimensä esirukouksen aikana avioliiton yhteydessä. Se jotenkin konkretisoi mielessäni tilanteen.

Suosittelemmekin kaikille kirkkohäät valinneille pariskunnille, että he menisivät kuulemaan omat kuulutuksensa. Se on oikein oiva hetki hiljentyä itsekin kaiken hulinan keskellä ja ajatella avioliittoa, eikä vain yhden päivän juhlimista. Itsellänikin on viime kuukausina paino ollut aivan liikaa tuon yhden päivän suunnittelussa. Se on toki tärkeä päivä, mutta siitä se kaikki vasta alkaa – elämänmittainen seikkailu parhaan ystävän kanssa.

Avioliiton esteiden tutkimista tilatessa sai toivoa kuulutuksia tietylle sunnuntaille, kuten mekin teimme. Valitsimme sunnuntain kahden viikon päässä häistä, sillä varmaankin ensi sunnuntaina on jos jonkinmoista järjestelyä ja puuhaa. Vaan eipä sitä tiedä. Saatetaan silloinkin mennä rauhoittumaan kirkkoon.

♡ R



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Häidemme juomista – support your local

Häämarssihuolesi kaikki heitä

Kiitollinen kaikesta