Muutoksen tuulia

Postiin on lykätty kutsut ja loput toimitetaan kädestä käteen. Kylläpä kaikki muuttui niin paljon konkreettisemmaksi! Ehkäpä postitse lähetetyt kolahtavat laatikoihin jo tänään! Tänään ajattelin kirjoittaa vähän meidän muuttoasioista, jotka vievät tällä hetkellä lomastamme aika ison siivun ja toisaalta aiheuttavat tiettyä viivästystä kaikkeen hääjärjestelyyn. (Siksi täälläkin on ollut niin hiljaista) Mutta haluan myös kirjoittaa aiheesta nimeltä perheenlisäys, jonka pelkään nousevan puheenaiheeksi häissä. Jos haluat siis skipata muuttopuuhat, niin aloita neljänneksi viimeisestä kappaleesta.

Emme ole saaneet tänä kesänä tarjousta Joensuun Elliltä perheasunnosta. Jo alkukesästä päätimme kuitenkin, että muutto hoidetaan tänä kesänä alta pois. Sulhaseni muuttaakin siis tilavaan yksiööni (35,52joka toki saattaa alkaa tuntua pieneltä kahden koiran ja kahden ihmisen asuttamana. Oikealla systeemillä uskoisin meidän tavoittavan onnen tässä luukussa. Toisaalta isompaan muuttaessa tavaramäärä olisi vain kasvanut. Nyt on todella tehtävä inventaario, joka tekee etenkin itselleni hyvää.



Ennen olin idealisti ja ajattelin muuttavani mieheni kanssa yhteen vasta häiden myötä, mutta elämä ei ole satua, jossa kaikki menisi niin mutkattomasti. Konservatiivisissa piireissä kasvaneena minusta tuntuu, että joudun jatkuvasti tätäkin päätöstä perustelemaan, vaikka nykypäivänähän tällainen järjestely on enemmän kuin tavanomaista. Mutta silti niihin perusteluihin: ensi talvena riittää hommaa itsellä kandiksi ja sulhasella maisteriksi valmistuessa, lisäksi on vielä tämmöiset häät sumplittavina.

Samalla, kun sulhaseni kävi irtisanomassa vuokrasopimustaan, kävimme muuttamassa perheasuntohakumme koskemaan vain saman saman pihapiirin perheasuntoja. Näin ollen, mikäli asuntoa tulevan vuoden aikana meille tarjottaisiinkin, voisimme muuton tullessa vain kantaa kamppeemme pihan lävitse seuraavalle asunnolle. "Helppo" muutto hakusessa. Toisaalta jos saamme yksiössä arkipäiväisen systeemimme toimimaan, en näe mitään syytä muuttaa suurempaan. Säästetään mielummin sitten rahaa siihen ensiasuntoon.

Ihmeellinen pesänrakennusvietti se vain jostakin syövereistä löytyi. En ole koskaan ollut mitenkään siisti ihminen tai nauttinut siivoamisesta, mutta nyt olen järjestänyt kaiken vaatekaappeja myöten tavoitellessani toimivaa systeemiä. JA NAUTTINUT SIIVOAMISESTA. Mittasin kuumeen enkä ole myöskään raskaana. Mistä nyt oikein tuulee? Forecan mukaan pohjoisesta.

No nopeasti tuossa sivusinkin sivulauseessa erästä asiaa, jonka pelkään niin tyypillisesti nousevan häissä puheenaiheeksi: perheenlisäys. Monissa häissä on nostettu vauvakuume ja pienten jalkojen töminä puheenaiheeksi. Meillä toistaiseksi pienten jalkojen töminää kuuluu vain kahden englanninkääpiöterrierin toimesta ja ajattelimme myös asian toistaiseksi pitää tällä tavalla.



Itseäni morsiamena ahdistaa aiheen mahdollinen puheenaiheeksi nouseminen häissä ja ehkä vielä enemmän se kuinka reagoisin moiseen kysymykseen pitäen toisaalta puoleni, mutta myös pahoittamatta vieraan mieltä. Vaikka vieras mahdollisesti tarkoittaisikin hyvää, voi pariskunta kamppailla lapsettomuuden kanssa ja näin kysymys olla hyvinkin vaikea. Lapsia kun ei hankita vaan saadaan. Olen minä meidän pojalle tai tytölle ostanut samettihousut ja Converset. Sitä emme kuitenkaan voi tietää, saammeko lapsia.




"Jokos kuuluu pienten jalkojen töminää?"
"Vähän liikaakin välillä, siksi vietiin koirat lemmikkihotelliin häiden ajaksi."

Niin joo hyvä ja luotettava lemmikkihotelli hakusessa Joensuusta. Mielellään edullinen ja joustava hinta, että jos menee nouto jollakin tunnilla ylitse kokonaisesta vuorokaudesta, ei toista mokomaa tarvitsisi maksaa.

♡R




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Häidemme juomista – support your local

Häämarssihuolesi kaikki heitä

Villasukissa vihille